Un corporatist înțelege o idee liberală

0
1708

Lumea corporatistă de la noi a cunoscut azi un fenomen mai puțin obișnuit. Un angajat al unei corporații din Pipera a înțeles în premieră o idee liberală. Experții maramureșeni în epistemologie și cogniție au venit cu mai multe explicații pentru acest fenomen rarisim.

A stat pe Facebook. E o realitate că rețeaua de socializare boostează ideile de dreapta oricât de câte ori are ocazia.

S-a uitat la Digi. Digi e zonă liberă de neocomunism. Invitații săi merg exclusiv și excesiv pe explicațiile și sensibilitățile de dreapta ale fenomenelor politice, neoliberalismul fiind aici ca la el acasă.

A urmărit influencerii români. Cercetătorii admit că este nevoie de un detectiv pentru a găsi vreo idee socialistă la influencerii români prin contrast cu influencerii olandezi care doar dau mai departe ideile autorităților.

A urmărit politicile PNL. Și aici mesajul liberal este dominant și uneori riscă să contamineze întreg USL-ul. Orban și Câțu au fost marginalizați pentru că nu erau suficient de liberali. Penelism = liberalism. Mai degrabă trece o cămilă prin urechile acului decât să vezi idei socialiste la PNL!

Toate aceste explicații nu se exclud, omul fiind supus, de obicei, unor influențe diverse, dar care pot să conveargă. Poate că toți acești factori au contribuit la preluarea de către acest tânăr corporatist a ideii liberale că Prima casă este un program liberal pentru că stimulează proprietatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.