Sporuri pentru o administrație modernă

0
1873

Nevoia de îmbunătățire a serviciilor publice necesită introducerea unor sporuri noi pentru funcționari. Rostul lor este să contribuie la un parteneriat autentic între stat și cetățean. Sporurile de până acum au fost mici și absurde. În analiza recompenselor trebuie să ținem cont de faptul că funcționarul se ocupă de binele comun, nu de bunuri private, meschine, individuale, motiv pentru care este nevoie de o sporire a sporurilor și o mai bună alocare a lor.

În primul rând, este nevoie de un spor de utilizare a rețelelor sociale. Un postac de partid familiarizează lumea cu politicile publice existente având astfel un rol de informare. În plus, acesta ajută cetățeanul să aleagă partidul care a făcut posibile acele servicii publice, contribuind astfel la o furnizare și mai bună de bunuri publice, la o replicare și perpetuare a binelui.

Administrația poate avea în vedere introducerea unui spor pentru cozi. O coadă creează socializare între oamenii care stau la coadă, încurajează cooperarea interumană și capitalul social. Un funcționar conectează oamenii. Efectul e facilitat și de faptul că funcționarul rezolvă cererea unui cetățean la un anumit tip de Paște.

Legat de aceasta, util ar fi și un spor de întreținere a misterului pentru angajații ministerului. De regulă, funcționarul nu rezolvă cererea imediat, ci creează suspans, speculații asupra momentului când o problemă va fi rezolvată sau dacă va fi rezolvată. Cum ar fi dacă într-un film polițist am ști criminalul din primele minute?

Un alt spor poate fi cel de consumator de taxe. Acesta este echivalent unui sport de rușine. Funcționarul poate avea remușcări pentru că trăiește din banii altora așa că este normal să fie compensat pentru acest disconfort, pentru acest cost psihic.

Nu în ultimul rând, este util un spor pentru practicarea jocului Solitaire. Aici funcționarul trebuie premiat pentru că se aliniază obiectivelor europene de digitalizare și folosire a calculatorului în administrație în timpul serviciului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.