ANAF își înființează muzeu propriu

0
1662

Săptămâna aceasta Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și-a anunțat propriul muzeu. Rostul proiectului este să puncteze artistic activitatea instituției pentru a crește gradul de conformare voluntară din societate și a îmbunătăți astfel colectarea. Intrarea este gratuită ca la orice bun de stat.

Ce se poate vedea în acest muzeu? Multe exponate sunt cu furturi. De exemplu, la intrarea din stânga este o frescă cu Ali Baba și cei 40 de hoți.

Ca orice muzeu, acesta are și referințe istorice. Unele tablouri înfățișează otomani percepând un bir.

Muzica din fundal nu este clasică, nici măcar la nivel de soundtrack, ci muzică hip-hop, ce probează ancorarea instituției în sensibilitățile muzicale contemporane. În background rulează B.U.G. Mafia cu versuri gen „Am să-ți fur portofelul”.

În muzeu sunt prezente și motive religioase. În majoritatea tablourilor expuse Iadul e reprezentat ca un paradis fiscal.

Ideea unui muzeu propriu a stârnit admirația și invidia organizațiilor cu profil similar. Cosa Nostra și-a arvunit deja arhiviști pentru inițierea unui proiect muzeal privind activitatea și istoria organizației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.