Iadul își regândește politicile energetice

0
1729

Iadul și-a modificat recent politica de combustibili folosiți în procesele punitive. Potrivit specialiștilor în demonologie, cel mai important motiv pentru regândirea politicilor energetice în Iad ar fi sustenabilitatea. Fiind vorba de un foc etern, devin necesare modalități de încălzire alternative.

În realitate, schimbarea politicii energetice a fost mai degrabă calitativă. Ea a ținut nu atât de epuizarea focului, cât de dorința de aplica pedepse optime. Diavolii par influențați de școala austriacă, de relevanța percepției subiective asupra valorii, de subiectivitatea chinului. E ca în camera 101 din 1984 al lui Orwell unde ți se aplică pedeapsa de care te temi cel mai mult. Unii oameni se tem de șobolani, alții de un job în privat, alții de libertatea altora, alții de drumuri etc. O idee similară stă la baza diversificării producției diavolești de energie.

Cum va funcționa concret noul sistem de pedepse? Să considerăm niște păcătoși la întâmplare, de exemplu, niște ecologiști. E greu de crezut că e o categorie păcătoasă, dată fiind dorința lor de a salva oamenii, inclusiv generațiile viitoare. În ciuda atenției lor pentru necuvântătoare și protecția animalelor, aceștia pot intra totuși în atenția Fiarei.

Arderea lor cu păcură va fi resimțită de către aceștia mult mai dureros decât dacă s-ar folosi combustibili ecologici, regenerabili.

În plus, aceștia vor fi roși de invidie că simplii muritori ard ecologic. Este o predicție plauzibilă. Majoritatea ecologiștilor sunt socialiști iar socialismul e puternic stimulat de invidie.

Ecologiștilor radicali tip Greta sau AOC nu li se va întâmpla nimic. E o decizie surprinzătoare. Un motiv poate fi că au făcut suficient rău pe pământ și așa merită mai degrabă o recompensă decât o sancțiune. Calculul diavolesc e altul și ține tot de paritatea vină-sancțiune. Estimarea lor e că ecologiștii radicali vor fi măcinați suficient de risipa resurselor sau de folosirea combustibililor fosili în Iad pentru a li se mai aplica și alte pedepse. Logica drăcească ar fi că pe unii ecologiști i-a pedepsit deja natura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.