RO-Alert transmite mesaje ciudate

0
1724

De două zile aplicația RO-Alert a început să transmită mesaje ciudate. Dacă până acum anunța ploi și ninsori sau cutremure după producerea lor, acum a început să transmită tot felul de mesaje neobișnuite.

De exemplu, aceasta a început să anunțe și alte tipuri de catastrofe decât cele meteorologice sau pandemice. Mai ieri aplicația avertiza asupra catastrofei unei administrații USL. În alte mesaje aceasta avertizează asupra riscului unor politici cum ar fi deficitul bugetar sau asupra unor ideologii cum ar fi socialismul.

O altă ciudățenie e că nu mai trimite exclusiv mesaje în masă, cum era până acum, ci trimite și mesaje personalizate. De exemplu, Ciolacu a primit mesajul să citească orice de Mises sau Sowell.

O altă curiozitate e că aplicația a început să trimită știri pozitive, nu doar avertismente privind evenimente negative. De exemplu, a trimis știrea că Ștefănuță a plecat din USR sau că Florin Câțu e irelevant ca politician.

Încă nu se știe dacă e vorba de defecțiuni tehnice, calcul malefic al unei mâini criminale, fie ea și invizibilă, sau pur și simplu inteligența artificială a luat-o pe arătură. La ora redactării acestui material cercetările IT-iștilor USL erau în desfășurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.