BNR câștigă concursul de magie de la Sofia

0
1805

Concursul european de magicieni de la Sofia a cunoscut anul acesta un participant surpriză. A fost nimeni altul decât Banca Națională a României (BNR), care, de altfel, a și câștigat concursul.

Instituția a punctat cel mai mult la proba dispariție de obiecte. BNR a reușit să facă să dispară puterea de cumpărare a unor monede într-un timp record.

Aceasta a dominat și proba de spiritism, unde a reușit chemarea spiritului lui Karl Marx. Aici succesul e mai puțin meritat, obiectiv vorbind. Marx vorbește explicit în „Manifestul Partidului Comunist” despre necesitatea unei bănci centrale.

BNR a acoperit decisiv și testul de apariție neașteptată obiecte reușind să creeze efectiv bani din nimic. Ceilalți concurenți foloseau de obicei un obiect sau o vietate ca input, care ulterior era transformat. BNR, ca în prima zi a Creației, a reușit o creație ex nihilo.

O altă probă terminată cu brio a fost cea de provocat vârtejuri. Simularea provocării de crize economice de tipul celor din 1929 sau 2008 prin expandarea creditului ieftin s-a dovedit convingătoare pentru juriu.

Din păcate, BNR a pierdut proba de echilibru în fața unui magician olandez, organizația nereușind să asigure stabilitatea prețurilor prin tipărire de bani. Din fericire, pierderea nu a afectat câștigarea trofeului. Mai trebuie spus și că BNR a refuzat premiul în bani, argumentând că și-i poate tipări singură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.