AUR și USR își fac împreună guvern din umbră

0
1661

Partidele de opoziție AUR și USR au decis azi alcătuirea unui guvern din umbră comun. Mutarea este neobișnuită având în vedere ideologiile incompatibile ale celor două formațiuni: useriștii sunt socialiști globaliști, auriștii sunt socialiști naționaliști.

Împărțirea ministerelor s-a făcut relativ ușor. Singurele dispute ministeriale au fost pe Ministerul Finanțelor pentru că ambele partide vor o reducere cât mai mare a implicării statului în economie.

Ministerele care revin AUR vor fi conduse toate de George Simion. Ghinea a spus că se mulțumește și cu Ministerul Culturii atâta timp cât acesta gestionează cantități mari de bani.

Un punct greu de armonizat e legat de folosirea gândacilor ca aliment. Dilema s-a rezolvat prin concesia AUR că insectele vor fi permise în alimentație dacă acestea provin din România.

O soluție similară a primit și reglementarea curburii bananei, cerută insistent de useriști. Aceasta va fi permisă, bananele fiind fructe tropicale, neautohtone.

Chestiunea Bâstroe mai trebuie adâncită. Deocamdată singurul punct de consens între cele două partide este că vinovații trebuie să meargă la canal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.