USL lansează programul „Prima Masă”

0
1753

Uniunea Social Liberală a anunțat azi un nou program social, în acord cu țelurile sociale ale uniunii compuse din PNL și PSD: „Prima Masă”.

Este o măsură consistentă cu strategia electorală a partidelor din Uniune. Este normal să avem o politică publică ce targhetează nevoile alimentare după o campanie electorală câștigată prin împărțirea de zahăr și ulei.

Inițiativa completează programe sociale inovative existente precum Prima Casă, Noua Casă sau Primul Siloz. Măsura este un program futurist, orientat către viitor, pentru că atunci va fi aplicat, nu către trecut sau nevoile sociale prezente. Useliștii estimează în mod realist că după politicile lor și după 8 ani de USL, în care nu va mai crește iarba, va fi nevoie de o primă masă.

Măsura ține cont și de evoluțiile europene. După ce lupta contra schimbărilor climatice va fi câștigată, oamenii vor avea nevoie în mod cert de o primă masă.

Un alt aspect inovator va fi că măsura va funcționa pe model UBI. Vorbim de un program autentic egalitar pentru că masa va fi oferită și persoanelor bogate, concesie obținută cel mai probabil la presiunea PSD.

Încă nu se știe ce mâncăruri va conține această primă masă. Se fac diverse estimări privind prezența zahărului și uleiului ca alimente în acest meniu sau chiar a gândacilor. Toate acestea sunt însă simple speculații. Momentan au fost date în lucru doar cardurile sociale aferente acestui program guvernamental.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.