A apărut prima memă de stânga reușită

0
1803

Agitație mare săptămâna aceasta în zona de stânga americană. A fost creată prima memă leftistă reușită. Asupra reușitei nu mai e nicio putință de tăgadă. Există deja cel puțin 8 persoane (și numărul lor este în creștere) care au găsit-o amuzantă iar printre acestea avem 1 votant republican și 2 independenți.

E utilă însă o prezentare a memei pentru că uneori un cuvânt spune mai mult decât o mie de imagini. Este vorba despre o poză a lui Trump unde apare scris termenul „fascist”.

Mema bifează exigențele teoriilor clasice despre umor, de exemplu, teoria kantiană a umorului ca negare a așteptărilor, ca incongruență contextuală. Lumea nu crede că Trump e fascist, mema spune că e și așa se obține efectul comic. Cum am spus, la memă au râs deja 8 suflete.

Mema bifează și teoria hobbesiană a umorului ca depreciere. Mema este reușită pentru că transmite o apreciere negativă la adresa lui Trump. Trump este rău pentru că este fascist iar fascismul este rău.

Acum provocarea rămâne continuitatea, replicarea mecanismului și toate așteptările sunt îndreptate către a doua memă. Ea va fi dificilă pentru că termenul „fascist” este deja luat, fiind întrebuințat în prima memă. O soluție poate fi folosirea termenului „nazist”, dar ultimul cuvânt îl va avea autorul. Însă, pe baza elementelor cunoscute, e ușor de presupus că noua memă va fi la fel de reușită ca și prima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.