#182 | Gânduri pentru cei de azi și cei de mâine – L. Mises | Cap 3: Intervenționismul

0
522

Diseară la ora 8 are loc premiera episodului 182 al podcastului În Dodii.
În episodul de astăzi continuăm colecția de cursuri tinute de Ludwig von Mises în Buenos Aires în 1958, într-o Argentina proaspăt ieșită de sub dictatura socialistului Peron, cursuri adunate și publicate sub titlul „Politici economice. Gânduri pentru cei de azi și cei de mâine”. Capitolul se numește „Intervenționismul” și vom discuta despre prețul laptelui, despre spirale intervenționiste, despre politicile lui Ciolacu, și despre niște ierarhii surprinzătoare:

Ludwig von Mises este cel mai de seamă repezentant al Școlii austriece. Născut în 1881 în imperiul Austro-Ungar, a supraviețuit celor două conflagrații mondiale, a predat la Viena și apoi la New York, fiind autorul unora dintre cele mai importante lucrări pentru curentul filosofic libertarian. Institute dedicate memoriei sale au fost deschise peste tot în lume pentru a avansa ideile libertariene și principiile școlii austriece de economie.

Cartea despre care vorbim a fost publicată și în limba română de editura Mises România și poate fi achiziționată online de la

https://mises.ro/librarie/economia-in-sapte-lectii/.

Cartea a fost publicată și online și poate fi accesată la:

https://mises.ro/carti/politici-economice-ganduri-pentru-cei-de-azi-i-cei-de-maine/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.